Heippa, mun nimi on Jenny, oon 30-vuotias käsityöyrittäjä ja kahden lapsen äiti. Rakastan luontoa, kirpputoreja ja haaveilen omakotitalosta maaseudulla. Eli minä siis hääräilen täällä Sulkia&Solmuja-tuotteiden takana. Kiva kun löysit sivuilleni, tässä hieman tarinaa minusta ja yrityksestäni!

Sulkia&Solmuja sai alkunsa kun kaipasin jotain omaa, jonka avulla saa ajatukset kasaan keskellä lapsiperhe-elämää. Syksyllä 2018 tein ensimmäiset solmuni, aluksi olin vähän epäileväinen, koska en ole aiemmin ollut yhtään käsityöihminen, vaikka intoa kyllä löytyy, mutta puikot ja koukut ei pysy minun käsissä. Mutta sitten löysin oman polkuni ja sillä polulla ollaan edelleen. Huhtikuussa 2019 perustin sitten yrityksen, tämän pienen unelmani! Solmujen tekeminen on erittäin koukuttavaa ja meditatiivistä ja sen avulla saa kyllä ajatukset kasaan, mindfulnessia parhaimmillaan. Ja kesällä 2020 lähdin mukaan osakkaaksi Ossuuskunta AittaPuttiikkiin, jonka kivijalkamyymälä sijaitsee Oulun kauppatorilla.

Tykkään työstäni solmujen parissa sen vuoksi, että se on niin monipuolista! Kerään itse luonnosta kaikki seinätekstiileihin tulevat kepit, pääasiassa Hailuodosta, mutta välillä löytöjä tekee myös muualta Suomesta. Hion ja puhdistan kepit, mutta yleensä keräämäni kepit ei paljon käsittelyä tarvi, kevyt saippuapesu ja kuivatus riittää. Seuraavaksi suunnittelen työn, olen huono tekemään luonnosta paperille tulevasta työstä, vaan rupean yleensä suoraan solmimaan ja siinä solmiessa työn lopputulos alkaa pikkuhiljaa piirtymään mieleeni. Kun työ on valmis ja viimeistelty on aika ottaa siitä valokuvat, otan yleensä jokaisesta tekemästäni työstä edes jonkun kuvan, se helpottaa kun on aina jotain julkaistavaa somessa yms. Käsittelen kuvat yleensä kevyesti puhelimen kuvankäsittelyohjelmalla ja ajankohdasta riippuen jaan kuvat sitten Instagramissa sekä Facebookissa. Valmiit tuotteet pakkaan ja postitan asiakkaille myöskin itse.

Näiden kaikkien edellämainittujen työtehtävien lisäksi pidän tätä verkkokauppaa, sekä käyn muutaman kerran kuukaudessa tekemässä vuoroja AittaPuttiikilla. Mutta kaikkein ihaninta tässä työssä on ollut myyjäiset sekä kurssit ja niiden tuomat kohtaamiset ja jutustelut asiakkaiden kanssa. Kiitos siitä, ootte parhaita!

Kiitos kun olet mukana tukemassa pientä unelmaani!

❤:llä Jenny/Sulkia&Solmuja